Problema criptomonedelor în cazul unui divorț. Ce trebuie știut

Problema criptomonedelor în cazul unui divorț: Ce se întâmplă cu anumite clase de active, în speciale cele legate de criptomonede, în cazul unui divorț? Experiența prin care trece o femeie din Anglia.

„În ultimul an, l-am auzit pe soțul meu spunându-le prietenilor despre cât de bine s-au descurcat investițiile sale în Bitcoin. Acum divorțăm și îmi dau seama că habar nu am cât valorează deținerile sale de criptomonede sau cum să găsim chiar asta Când vine vorba de dezvăluirea activelor noastre și de negocierea unei soluții financiare, nu am deloc dovezi că există de fapt. Există altceva de făcut în afară de speranța că este sincer în privința asta? Ce se va întâmpla dacă susține că nu are nimic în Bitcoin? ”

Este o dilemă din ce în ce mai frecventă a erei digitale. Natura anonimă a criptomonedelor le face notoriu greu de tratat în contextul procedurilor de divorț, în ciuda puterilor extinse ale instanțelor familiale din Anglia și Țara Galilor.

Criptomonedele sunt păstrate în portofele digitale care creează „adrese” pentru tranzacții, dintre care niciuna nu este înregistrată la persoane fizice. În cazul în care soțul tău refuză să își declare deținerile de criptomonede, este foarte dificil să se constate aceste dețineri, deoarece nu există nicio autoritate centrală prin care să se poată denumi active.

Cheia este de a stabili punctul de intrare sau ieșire din criptomonede. Blockchain-ul (un registru public comun descentralizat) înregistrează toate tranzacțiile Bitcoin, inclusiv de la care adrese a venit și la care a mers. Dacă puteți găsi o tranzacție care include o adresă Bitcoin sau portofelul digital care poate fi legat de soțul dvs., atunci este posibil să le urmăriți tranzacțiile.

Analiza conturilor bancare ale soțului / soției este cel mai bun punct de plecare. Bitcoin este cumpărat în mod obișnuit folosind monedă fiat, deci ar trebui să căutați tranzacții cu schimburi criptografice și cu aplicații legitime de tranzacționare sau companii de plăți. Companiile din ce în ce mai nefinanciare, cum ar fi Tesla, acceptă acum Bitcoin ca plată și astfel de achiziții de active fizice leagă criptomoneda de un nume și o adresă.

Analiza declarațiilor fiscale ale soțului dvs. poate furniza dovezi ale încasării deținerilor criptografice în bani „reali”, deoarece vânzările Bitcoin ar trebui declarate ca câștig / pierdere de capital. Cu toate acestea, un cuvânt de precauție: nu puteți accesa computerul sau telefonul soțului dumneavoastră fără autorizație. Dacă faceți acest lucru, vă puteți duce în apă fierbinte împreună cu instanțele de familie și ar putea avea consecințe penale.

Chiar dacă nu puteți găsi dovezi documentare că soțul dvs. deține dețineri de criptomonede, dacă puteți satisface instanța cu privire la dovezile disponibile pe care le / ea le face (de exemplu, mesaje text istorice referitoare la Bitcoin), instanța poate trage deducții sau poate dispune alte active ar trebui să vi se transfere în locul lor. Cheia este să-l conștientizeze pe cel care nu dezvăluie că nu merită să ascundă criptomoneda.

Pedepsele impuse de instanța de familie pentru nedivulgare pot fi severe și pot include închisoarea. Instanțele au puterea de a redeschide acordurile de divorț ani după aceea, dacă nedivulgarea poate fi dovedită; prin urmare, dacă aflați cinci ani mai târziu că fostul dvs. a cumpărat un Tesla din fonduri necunoscute, este posibil să redeschideți o soluție de divorț anterioară.

Pe măsură ce criptomonedele devin din ce în ce mai frecvente și aceste probleme devin mai frecvente, cu atât le va fi mai greu să rămână anonim. Puterile extinse ale instanțelor de divorț engleze și ale avocaților înțelepți care lucrează în ele se dovedesc acum mai mult decât o potrivire pentru potențialii acumulatori de avere.

Acest articol a apărut în ediția din luna mai a Financial Times.

Tags: , , ,